sâmbătă, 23 martie 2013

Ce este mai important luxul sau arta?...


.

   Sincer eu cred că, arta si luxul nu pot exista una fără cealaltă mărturie fiind şi secolele trecute în care dacă dispuneai de un anumit lux ţi se dezvolta, atât rafinamentul material cât şi spiritul subtil care poate aprecia o operă de artă la adevărata ei valoare. La fel ca şi în ziua de azi în trecut dacă nu erai un om opulent, erai şi suntem mereu stresaţi de asigurarea  unui trai decent, pe când banii şi luxul te ajută să treci peste aceasta barieră materială.  
   Luxul te ajută să îţi dezvolţi un acut simţ al artei în orice formă ar fi ea...Şi totuşi paradoxul este că arta este creată de cei cu resurse materiale reduse sau chiar inexistente. Dacă ne uităm de-a lungul istoriei toţi marii pictori şi sculptori au avut situaţii modeste şi nu au fost recunoscuţi ca "participanţi materiali ai artei", dacă pot spune aşa pentru că ei au încercat să aducă în plan material viziunea lor perfectă asupra unui lucru sau a unei idei. Deci asta ne împinge să credem totuşi că Sfântul Francisc de assisi avea dreptate să promoveze o oarecare stare de pauperitate deoarece anumite lipsuri te duc mai aproape de divinitate şi mai aproape de sursa creaţiei, ceea ce reprezintă un adevărat izvor al artei în nenumăratele sale forme.
    Sunt de părere că nu ar trebui să judecăm prea asupru arta stradală ce constă de altfel într-o inovaţie de artă.Aici pe străzile obişnuite ale unui oraş prăfuit, îmbâcsit de noxe de diferite tipuri unde aerul este uneori irespirabil, aici arta se reinventează în fiecare zi. În fiecare zi există un clişeu, un "op" de fiinţă ce merită imortalizat indiferent dacă locul pânzei este luat de o simplă hârtie sau un perete de beton ce stă să cadă, sau poate chiar exteriorul unui metrou vechi dându-i astfel o altă estetică; locul pensulei este luat de spray-uri îmbrăcate în culorile vieţii.
    Arta este creată de cei săraci pentru a le aduce aminte celor care deţin un anumit lux, de divinitate, şi aceste opere de artă sunt adevărate porţi prin care putem intra în comuniune cu Dumnezeu Tatăl. Chiar dacă arta şi luxul au o strânsă legătură asta nu a oprit pe nimeni şi nici nu va opri pe cineva din a intra în izvorul creaţiei pentru a da naştere artei şi a aduce în atenţia noastră viziunea lui asupra perfecţiunii. 
   Pentru update-uri şi trenduri din lumea artei puteţi intra pe site-ul Elegantine unde veţi avea parte şi de adevărate comentarii şi păreri vizând arta.                                                             


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu