sâmbătă, 23 martie 2013

Ce este mai important luxul sau arta?...


.

   Sincer eu cred că, arta si luxul nu pot exista una fără cealaltă mărturie fiind ÅŸi secolele trecute în care dacă dispuneai de un anumit lux Å£i se dezvolta, atât rafinamentul material cât ÅŸi spiritul subtil care poate aprecia o operă de artă la adevărata ei valoare. La fel ca ÅŸi în ziua de azi în trecut dacă nu erai un om opulent, erai ÅŸi suntem mereu stresaÅ£i de asigurarea  unui trai decent, pe când banii ÅŸi luxul te ajută să treci peste aceasta barieră materială.  
   Luxul te ajută să îţi dezvolÅ£i un acut simÅ£ al artei în orice formă ar fi ea...Åži totuÅŸi paradoxul este că arta este creată de cei cu resurse materiale reduse sau chiar inexistente. Dacă ne uităm de-a lungul istoriei toÅ£i marii pictori ÅŸi sculptori au avut situaÅ£ii modeste ÅŸi nu au fost recunoscuÅ£i ca "participanÅ£i materiali ai artei", dacă pot spune aÅŸa pentru că ei au încercat să aducă în plan material viziunea lor perfectă asupra unui lucru sau a unei idei. Deci asta ne împinge să credem totuÅŸi că Sfântul Francisc de assisi avea dreptate să promoveze o oarecare stare de pauperitate deoarece anumite lipsuri te duc mai aproape de divinitate ÅŸi mai aproape de sursa creaÅ£iei, ceea ce reprezintă un adevărat izvor al artei în nenumăratele sale forme.
    Sunt de părere că nu ar trebui să judecăm prea asupru arta stradală ce constă de altfel într-o inovaÅ£ie de artă.Aici pe străzile obiÅŸnuite ale unui oraÅŸ prăfuit, îmbâcsit de noxe de diferite tipuri unde aerul este uneori irespirabil, aici arta se reinventează în fiecare zi. ÃŽn fiecare zi există un cliÅŸeu, un "op" de fiinţă ce merită imortalizat indiferent dacă locul pânzei este luat de o simplă hârtie sau un perete de beton ce stă să cadă, sau poate chiar exteriorul unui metrou vechi dându-i astfel o altă estetică; locul pensulei este luat de spray-uri îmbrăcate în culorile vieÅ£ii.
    Arta este creată de cei săraci pentru a le aduce aminte celor care deÅ£in un anumit lux, de divinitate, ÅŸi aceste opere de artă sunt adevărate porÅ£i prin care putem intra în comuniune cu Dumnezeu Tatăl. Chiar dacă arta ÅŸi luxul au o strânsă legătură asta nu a oprit pe nimeni ÅŸi nici nu va opri pe cineva din a intra în izvorul creaÅ£iei pentru a da naÅŸtere artei ÅŸi a aduce în atenÅ£ia noastră viziunea lui asupra perfecÅ£iunii. 
   Pentru update-uri ÅŸi trenduri din lumea artei puteÅ£i intra pe site-ul Elegantine unde veÅ£i avea parte ÅŸi de adevărate comentarii ÅŸi păreri vizând arta.                                                             


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu