miercuri, 6 martie 2013

Povestea unui cadou...

  Cu ocazia zilei de 8 martie reflectam asupra unui cadou pe care aş putea să-l ofer mamei mele.  Ştiu că  orice cadou păleşte în faţa cadoului cel mai de preţ pe care mi l-a făcut şi anume viaţa.
  De fiecare dată când mă gândesc la cadouri îmi aduc aminte că,tânăr fiind vroiam să fiu cu o fată a cărei  zi de naştere se apropia vertiginos.  Întâmplarea făcea ca aceasta să fie chiar de 8 martie.  Cam de vreo lună strângeam banii de buzunar ca să fac o sumă frumuşică să îi pot lua un cadou mai deosebit.  În ciuda eforturilor mele de a strânge mai mulţi bani nu aveam decât 50 de lei.  Pe atunci credeam că gestul meu va fi apreciat chiar dacă va fi un cadou mai sărăcuţ.  I-am luat un ursuleţ mai mic de pluş şi un trandafir roşu sângeriu arăta de parcă era desprins din "Privighetoare şi trandafirul" a lui Oscar Wilde.
   Aveam în clasă cu mine un coleg căruia îi cam fugeau ochii după aceeaşi fata, el dispunea de mai mulţi bani pentru că ai lui aveau salarii bine plătite.
    În ziua cea mare ne-am dus la ea acasă invitaţi fiind la ziua ei. Cadoul meu a fost repede trecut in revistă alături de celelalte pe care le primise, pe când cel al colegului meu a impresionat-o prin mărime si faptul ca a costat mai mult.  El i-a dăruit un ursuleţ mare cât ea si o brăţara de aur alb.  Ea normal că l-a ales pe el... Îmi aduc aminte şi acum revolta mea interioară. Pentru ce făcusem acel sacrificiu, atâtea zile în care nu mâncasem la şcoala, pentru acest moment, şi nimănui nu-i păsa de sacrificiul meu. Mă simţeam ca Sisif condamnat să duc cu mine această povară conştient fiind că a fost un sacrificiu inutil.
   Cu ce era mai de preţ ceea ce ii oferise el? Oare nu îî dădusem eu odata cu cadoul o parte din mine? Oare nu putea aprecia ea sacrificiul meu?Asta era tot ce aveam şi l-am făcut din toata inima. Mă gândeam că la  sfârşit avea să aprecieze măcar ceea ce am făcut eu. A fost una din multe lecţii pe care le-am învăţat de atunci.
   Valoarea unui cadou este dată şi de persoana către care vrei să faci "atenţia". Sunt persoane în faţa cărora nu contează câţi penny ai cheltuit pe cadou sau de unde ai avut banii necesari ei pur şi simplu îl arunca între celelalte şi gata. Dar am văzut şi persoane al căror suflet se aprinde de căldură şi iubire în momentul în care le oferi ceva oricât de neînsemnat ar fi, pentru că asta demonstrează că îţi pasă de ei, că te gândeşti la ei, şi pentru ei gestul contează cel mai mult. Acest gest mic arată că cineva încă mai ţine la ei că este cineva pe care se pot baza totuşi, odată cu el le dai speranţă în ceva mai bun ,le arăţi portiţa spre iubire pe care poate unii nu au avut niciodată şansa să o cunoască.
   Pentru mine cadoul este un simbol magic, o ancora în trecut, o poartă spre clipe de neuitat pe care le-ai petrecut cu cei care au contat pentru tine la momentul respectiv şi care te-au ajutat să treci peste toate nimicurile din viaţa de zi cu zi care umplu acel pahar figurat al psihicului nostru.
   Fiecare cadou este o parte din sufletul celui care ţi la dăruit şi trebuie tratat cu respectul cuvenit, si fiecare are în spatele său propria legenda personală; trece prin ritualul alegerii ca mai apoi să ajungă în mâinile cui trebuie şi...poate chiar să fie un răspuns la unele întrebări...
   Un coleg de muncă mă trezeşte din reveria mea în tărâmul darurilor şi mă întreabă dacă m-am decis asupra vreunuia, nesiguranţa mă trădează că am in minte ceva apropiat de mulţimea vida în acest aspect.
 -Hai să îţi dau o adresă de la un magazin de bijuterii foarte bun şi cu preţuri foarte accesibile, căci ce încântă mai mult sufletul unei femei dacă nu o bijuterie aleasă. Uite intra pe www.borealy.ro sau dacă ai cont de facebook pe https://www.facebook.com/Borealy. Eu ţi-aş recomanda nişte cercei precum "Cerceii Flower Cut Saphire" dacă ea ţine la o oarecare discreţie, dacă nu un colier care să iasă în evidenţă şi să îl observe colegele de servici precum "One Diamond Colier". Ne vedem după ce vei fi făcut impresie cu unul dintre ele.
 -Mulţumesc cred că este chiar ce aveam nevoie...Asta întrerupe definitiv şirul gândurilor mele şi plec în căutarea cadoului potrivit sau poate de ce nu,mă va găsi el pe mine...

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013!!!!

5 comentarii:

International Directory Blogspot spunea...

Hello from France
I am very happy to welcome you!
Your blog has been accepted in Europe Romania n°95 a minute!
We ask you to follow the blog "Directory"
Following our blog will gives you twice as many possibilities of visits to your blog!
Thank you for your understanding.
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
Invite your friends to join us in the "directory"!
The creation of this new blog "directory" allows a rapprochement between different countries, a knowledge of different cultures and a sharing of different traditions, passions, fashion, paintings, crafts, cooking,
photography and poetry. So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world.
The more people will join, the more opportunities everyone will have. And yes, I confess, I need people to know this blog!
You are in some way the Ambassador of this blog in your Country.
This is not a personal blog, I created it for all to enjoy.
SO, you also have to make it known to your contacts and friends in your blog domain: the success of this blog depends on all Participants.
So, during your next comments with your friends, ask them to come in the 'Directory' by writing in your comments:
*** I am in the directory come join me! ***
You want this directory to become more important? Help me to make it grow up!
Your blog is in the list Europe Romania n°95 and I hope this list will grow very quickly
Regards
Chris
We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
http://nsm05.casimages.com/img/2012/09/06/12090603083012502810288938.gif
http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/19/120319072128505749603643.gif
http://nsm05.casimages.com/img/2012/07/12/12071211040212502810092867.gif
http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/28/120328020518505749640557.gif
http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/15/1203150723211250289584870.png
http://nsm05.casimages.com/img/2012/09/21/12092110155912502810343002.gif

If you want me to know the blog of your friends, send me their urls which allows a special badge in the list of your country
I see that you know many people in your country, you can try to get them in the directory?
Please! Actively support the "Directory" by making known to your friends! Thank you! "Unity is strength"
Not need an invitation to join the Directory. Any person who makes the request is entered
WE ASK YOU TO FOLLOW OUR BLOG "DIRECTORY"
New on the site
Ranking of Countries
Invite your friends know made ??
the website to raise your ranking in the Country

Vera Lúcia spunea...

Olá Gabriel,

É um prazer recebê-lo em meu blog.

Gostei muito do seu texto. Creio que presente deveria ser algo simbólico, que representasse o carinho que sentimos pela pessoa que está sendo presenteada. Valor monetário do presente não é importante. Eu amo receber presentes, nem que seja uma flor.

Abraço.

Vera Lúcia spunea...

Hello Gabriel,

It is a pleasure to welcome you in my blog.

I really liked your text. I think this should be something symbolic to represent the affection we feel for the person being gifted. Monetary value of the gift is not important. I love receiving gifts, even if it is a flower.

Hug.

Cristal de uma mulher spunea...

Gabriel mucho gusto llegar a conocelo amigo...sea siempre ben vinido a mi canto.

Besitos

rachel Omena

Gabriel Mitel spunea...

I wanna thank you for the comments...Much appreciate

Trimiteți un comentariu