marți, 5 martie 2013

O parte din cultul romilor...

   Astazi am gasit ceva destul de inedit zic eu si m-am gandit sa impart cu voi si anume faptul ca si romii au demonii lor. Stiti zicala "fiecare cu demonii lui" se aplica si aici si o sa va prezint cativa dintre ei ca nota informativa.
  Unii etnografi contemporani sunt de parere ca reprezentarile religioase ale romilor au evoluat spre polidemonism. Iata cativa dintre ei.
   BENG este specializat in romi si problemele acestora. Nu s-a chinuit niciodata sa isi care victimele in iad,preferand sa le supuna la cazne la fata locului. La randul lor,acestia ii procurau tot felul de informatii,platind astfel un fel de bir pentru afacerile lor necurate. In plus,victimele ii permiteau sa bea periodic din sangele lui.
   BIBI este o demonita rezonabila,care ii ajuta pe copii romilor sa iasa bine din toate incurcaturile.
   BITOSO este un vierme scarbos,cu mai multe capete,care pricinuieste convulsii,dureri si lesinuri. A aparut pe lume dintr-un ou de soparla,fiert in urina de taur,pe care stapanul duhurilor subterane l-a dat sotiei sale An.
   GULI DAIeste sufletul mamei care vine sa ia unul dintre prunci.
   DJUNKLANUŞ este omul-caine care a incheiat un contract de munca cu Beng. Se mentine in viata doar band sange de om.
    ZMOKO este nascut dintr-un ou de sarpe. Poate fi,alternativ,si de sex masculin,si de sex feminin. In functie de starea din momentul respectiv,el se cupleaza,fara a sta prea mult pe ganduri,cu femei sau barbati.
    KESAI este o zana fermecatoare. traieste pe ape si tarmurile acestora. Parul ei este ca razele soarelui de primavara,pielea alba precum calea lactee,tenul neted ca frunzulitele de trandafir,ochii ca niste migdale,gatul ca cel al unei viori de cremona ,sanii ca fructul ananasului,talia subtire ca trestia,iar partile dorsale par niste timpane. Nu este in stare decat de fapte bune. Nu intamplator stapanul duhurilor subterane a pus ochii pe ea.
    LOMIŞO este un demon ce semana cu un biet soarece. Duce o viata de parazit traind pe pielea oamenilor,carora le provoaca tot felul de eczeme. Traieste in concubinaj cu sora sa Minkeskra ,careia i-a facut 111 copii ce au umplut apoi lumea de boli molipsitoare.
    LOHOLIKO este primul rom transformat de zei in demon. Este stapanul tuturor duhurilor necurate. Are un suflet pervertit,o fata de degenerat si un corp de monstru. Cine il vede orbeste,cine il aude surzeste,cine il viseaza nu poate niciodata adormi. S-a indragostit de minunata regina a zanelor bune,AL. A rapit-o cu forta,a adormit-o si a fecundat-o,ceea ce a adus la aparitia pe lume a catorva fiare.
    MELALO este o pasare bicefala,avand unghii foarte ascutite cu care scoate inimile,sfasie piepturile romilor. Acest Melalo este atat de murdar,incat este suficient sa se apropie de casele romilor pentru ca ei sa fie cuprinsi de convulsii dureroase si sa-si verse matele. Pentru a te ucide este de ajuns sa dea o data din aripi.
    MULO. La inceput a fost un demon transformat in vampir,iar mai apoi un duh al mortilor,mai ales al celor care fiind in viata au pricinuit mult rau semenilor lor. Isi face aparitia indeosebi in fata cimitirelor,dar,cum faptele sale sunt imprevizibile,el poate aparea in orice alt loc. Este stafia de care se tem cel mai mult romii.
    NIVAŞI este un duh bun al apelor. Da sfaturi femeilor si vegheaza sa nu li se inece copiii.
    PLUVUŞI este un duh al pamantului dar nu mai rau decat colegul sau Nivaşi.
    PORESKER este cel mai cumplit dintre toti. Are patru capete de caine si patru de pisica,un dinte otravitor si coada de sarpe. Nu este nisi barbat,nici femeie,ci un hermafrodit care zi si noapte se autofecundeaza,aducand pe lume tot felul de creaturi,care de care mai monstruoase si pricinuitoare de mari nenorociri.
    STRIGA  este o vrajitoare care face schimb de experienta cu diavolii la rascruce de drumuri. Apare ca o vijelie,aducand multe necazuri copiilor inca nebotezati. Ii place sa fie lingusita,deoarece atunci cand mama copilului ii spune: Tu suhari,me djungali(tu esti frumoasa iar eu sunt urata)ii lasa copilul in pace.
    THULO aminteste mai degraba de o minge presarata cu ace de brad. Are slabiciune mai ales pentru tigancile gravide,de care se lasa inghitit.Copiii care apar apoi pe lume sunt slabi ca fumul iesit dintr-o pipa.
     URMI sunt ursitoarele romilor -in majoritatea lor fiinte bune. Cea mai cumplita este jigarita de Cioripen,care nu prezice decat nenorociri. are deja o mie da ani si a ramas fara un dinte in gura,caci nu trebuie sa manance.
     ŞILAI este un soricel cu 13 picioaruse. La vederea lui,orice om face febra. Fiind nimfomana nu isi iarta nici fratii.
   Cam atat pentru acest articol sper ca o sa va placa :)...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu