marți, 26 martie 2013

Sejur pe insula Corfu...

     Sincer din toată această vânzoleală de agenţii de turism singura în care am încredere este agenţia de turism Paralela 45. Ei organizează o excursie în Corfu o insulă legendară ce se află în Marea Ionică fiind despărţită de Albania printr-o strâmtoare a cărei lăţime variază între 3şi 25 de kilometri. Optând pentru oferta Charter Corfu cu detalii aici, puteţi avea şansa să vizitaţi Insula Corfu care este un loc ce a încântat de-a lungul secolelor mulţi poeţi şi regi. Principalul oraş de pe insulă este Corfu sau Kerkyra (Korkyra) în greacă.                                                                               
     Această insulă a fost mereu de un mare interes pentru zeii Greciei antice chiar numele grecesc al oraşului provine dintr-o legendă care îl pune în prim plan pe Poseidon zeul mărilor care s-a îndragostit de frumoasa nimfă Korkyra. El a răpit-o pe aceasta şi a dus-o pe o insulă fără nume de aceea el a decis să numească insula după iubita lui. Ei au avut un fiu pe nume Phaiax de unde si numele locuitorilor acestei insule.
     De asemenea se spune că acesta este locul unde Hercule a iubito pe Naiada Melite înainte de a-şi începe muncile. Cu toţii îl ştim pe legendarul Ulyse din Odiseea, aici el o întâlneşte pe Nausica fiica regelui Alkinoose.
    Din 2007 orasul vechi de pe insula Corfu a fost declarat monument UNESCO.
    Înainte de a pătrunde în lumea legendelor din Corfu veti pur si simplu uimiti de varietatea florei si faunei. Aici găsiţi un mediu propice pentru absolut orice fel de relaxare; fie că sunteţi un cuplu îndrăgostit şi vreţi să urmaţi calea zeilor romantici, fie că sunteţi aici doar pentru a vă reîncarca bateriile şi a vă relaxa pe plajă cu un cockteil.
    Plaja Angios Georginos este una dintre cele mai frumoase plaje mediteraneene, celebră pentru numeroasele locuri de promenade romantice şi pentru apa limpede.
    Lefkimmi este o plajă despre care se spune ca nu o vei uita niciodată  atât este de puternică amprenta care o lasă asupra ta. Până acum câţiva ani nu era decât o mlaştină sărată dar acum regiunea a fost reamenajată.
    Canal D'amour se află pe plaja Sidari fiind  un tunel de roci  care are apă călduţă şi se spune că cine trece prin el găseşte la capătul celălalt iubirea vieţii lui. 
     De asemenea tot aici găsim şi Palatul lui Ahile achiziţionat de regina Elisabeta a Austriei în 1890,palat construit în sil neoclasic şi care adăposteşte numeroase opere de artă ale artiştilor din întreaga lume. Grădinile sunt de o adevărată splendoare decorate cu statui impozante. În interiorul acestor grădini se află două dintre cele mai apreciate opere de artă ale palatului-Ahile murind (cea mai apreciata de regina Elisabeta) şi Ahile victorios- de altfel tot palatul fiind dedicat lui Ahile, el fiind de altfel un simbol al frumuseţii locale în viziunea reginei.                                                                                  
    Veţi avea şansa de a vizita toate acestea dar şi multe altele daca alegeţi un sejur cu agenţia de turism Paralela 45, pentru oferte şi detalii te poţi uita acum şi pe facebook aici.





Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2013!!!

2 comentarii:

sunshine spunea...

Looks like a wonderful place!

Thanks for commenting on my blog :)

Unknown spunea...

It is a nice place to visit!
Thanks for commenting as well.:)

Trimiteți un comentariu